Az esküvő menete

Nincs két egyforma esküvő, mégis bizonyos elemek logikusan adódnak egy esküvő szervezése során. Az általam ceremóniamester szerepben végigvitt esküvők menete egyfajta egységességet követ, egyszerűen azért, mert így alakult ki, hogy jó ritmusú, kellemesen tartalmas lagzinak nézzünk elébe.

AZ ESKÜVŐ MENETE

Nincs két egyforma esküvő, mégis bizonyos elemek logikusan adódnak egy esküvő szervezése során. Az általam ceremóniamester szerepben végigvitt esküvők menete egyfajta egységességet követ, egyszerűen azért, mert így alakult ki, hogy jó ritmusú, kellemesen tartalmas lagzinak nézzünk elébe.

Természetesen bármilyen más menetrend is megfelelő lehet – és ebben nyugodtan bízhatja magát a pár a mindekori ceremóniamester szakmai tudására.

Az általános esküvői menetrend az alábbi ábrában foglalható össze:

A szolgáltatók számára a menetrend alapján nagyszerű esküvői forgatókönyvet lehet összeállítani, melyben minden fontos elem szerepelhet. Ami fontos: az esküvői forgatókönyvet soha senkinek nem adjuk ki, az csak a párra és a szolgáltatókra tartozik.

ESKÜVŐI MENETREND

A templomi vagy polgári szertartás előtti vendégvárással kezdődik a ceremóniamester munkája, hiszen ekkor és itt fogadjuk a vendégeket. Ilyenkor a szertartás előtti feladataink közé tartozik pl. a templomi bevonulás megszervezése (ki milyen sorrendben), a vendégek ültetése, stb.

A polgári vagy templomi szertartást követi a gratuláció, a csoportképek és a csokordobás, majd a meghívott vendégeket elindítjuk a vacsora helyszíne felé. Itt már a ceremóniamester várja ismét a vendégeket, és segít az ültetési rend alapján helyet foglalni.

A párt akkor vezetjük be, amikor már mindenki a helyén. Ezt követik a beszédek, majd az esküvői vacsora. A vacsora után időt kell hagyni az esetleges esküvői ajándékok átadásának, de utána feltétlenül kezdődik a tánc – a pár nyitótáncával.

A gyertyafény keringőt, a menyasszonyi tortát már időben az eseményekhez és a vendégesereg hangulatához igazodva érdemes időzíteni. A ceremóniamester dolga, hogy érezze, hogy mikor következzen egy újabb esemény, de ne állítsa le a bulit feleslegesen.

A menyasszonytánc (ha van), éjfélkor illetve éjfél előtt pár perccel kezdődik, ezután a pár átöltözik, alatta az éjjeli lakomát szervírozzuk, hogy mire visszatérnek, ismét bulizhassunk együtt.

A buli innentől magától megy tovább – vérmérséklet szerint hajnalig…

év tapasztalat

esküvő

%

elkötelezettség

Beszélgessünk egyet az esküvőtökről!

Mit tudtok meg egy személyes beszélgetés során? Elsősorban a saját esküvőtök olyan részleteit, amire még nem gondoltatok. Közösen felépítünk egy lehetséges ritmust az esküvőtökre, amelyből érzitek, hogy el tudjátok-e benne kényelmesen képzelni magatokat. Ezen keresztül lesz elképzelésetek arról, hogy a személyiségünk és a stílusunk illik-e egymáshoz, és lesz élményetek arról, hogy bizalom épül-e ki közöttünk. E kettő szükségszerű ahhoz, hogy bölcs döntést hozhassatok. Várom az időpontjavaslatotokat!